Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Tarnowianie gotują w Tarnovii

Piotr Kopa
Urszula Augustyn, Paweł Piszczek i... kurczak z mango
Urszula Augustyn, Paweł Piszczek i... kurczak z mango archiwum
Takiego projektu jeszcze w Tarnowie nie było. Już w najbliższą niedzielę rozpocznie się cykliczna akcja pod hasłem "Tarnowianie gotują w hotelu Tarnovia".

Do udziału w nim organizatorzy zaprosili najbardziej znanych tarnowian. - Z ich udziałem i według ich przepisu realizowany jest cykl filmów kulinarnych. Premiera kolejnych odcinków odbywać się będzie podczas niedzielnych spotkań w hotelowej restauracji - mówi pomysłodawca projektu Paweł Piszczek z portalu kulinarnego cosnazab.pl, stały felietonista "Gazety Krakowskiej".

Podczas niedzielnego spotkania, oprócz premiery filmu, odbywać się będzie degustacja potrawy przygotowanej przez bohatera odcinka oraz dań i napo-jów przygotowanych przez szefów kuchni Tarnovii. - Formuła jest prosta: jesz, ile chcesz! Koszt udziału 30 złotych od osoby - zachęca Piszczek.

Bohaterką pierwszego spotkania (niedziela, 27 stycznia, godz. 13) będzie Urszula Augustyn. Uczestnicy będą mogli smakować kurczaka z ananasem i mango oraz ryż szafranowy przygotowane przez szefową tarnowskiej PO. Jej kulinarne umiejętności ocenią wybrani przez organizatorów jurorzy.



Codziennie rano najświeższe informacje, zdjęcia i video z regionu. Zapisz się do newslettera!

od 7 lat
Wideo

Zmarł Jan Ptaszyn Wróblewski

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na tarnow.naszemiasto.pl Nasze Miasto