Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Tarnów: wielkie gotowanie w hotelu Tarnovia

Łukasz Jaje
Każdy może ocenić zdolności kulinarne znanych tarnowian. W niedzielę odbędzie się druga odsłona projektu "Tarnowianie gotują w hotelu Tarnovia". Tym razem dziennikarz Jerzy Kosiba zmierzy się z łososiem na makaronie śmietankowo-szpinakowym z orzechami i parmezanem.

- Muszę obiektywnie przyznać, że poradził sobie znakomicie, chociaż danie wbrew pozorom nie było łatwe - zachwala Paweł Piszczek, kulinarny felietonista "GK" i wydawca Coś na Ząb TV.

Portal poszukuje tarnowskiego smaku i menu, a jednym z elementów akcji jest właśnie projekt "Tarnowianie gotują". Początek niedzielnej imprezy zaplanowano na godz. 13. Podczas brunchu zostanie zaprezentowany film z kulinarnymi zmaganiami Jerzego Kosiby oraz odbędzie się degustacja dania. Wstęp na to wydarzenie kosztuje 30 zł. W tej cenie zawarta jest degustacja "do syta".

- Nasz szef kuchni przygotowuje na brunch kilkanaście smacznych dań. Każdy, kto lubi dobrze i smacznie zjeść, może przyjść i za 30 złotych biesiadować do woli, kosztować wszystkiego, na co ma ochotę - zapewnia Joanna Dobroś, wiceprezes zarządu hotelu Tarnovia.



Codziennie rano najświeższe informacje, zdjęcia i video z regionu. Zapisz się do newslettera!

od 7 lat
Wideo

Zmarł Jan Ptaszyn Wróblewski

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na tarnow.naszemiasto.pl Nasze Miasto