MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
1. Wymieszaj po 0,5 kg obranych i pokrojonych ziemniaków...
fot. Robert Wilczyński/Makrela Superdobra

Ryba na Wigilię w zdrowym i nietuzinkowym wydaniu. Te przepisy zaskoczą wszystkich i sprawią, że będziesz przyrządzać je co roku na Święta

Makrela z piekarnika z ziemniakami i marchewką garam masala

1. Wymieszaj po 0,5 kg obranych i pokrojonych ziemniaków oraz marchewki w podłużnych ćwiartkach, dodając plasterki czerwonej cebuli, 3 łyżki oliwy, łyżkę przyprawy garam masala oraz sól i pieprz.
2. Wyłóż warzywa na blachę wyłożoną pergaminem do pieczenia i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200ºC na 20 min.
3. W tym czasie natnij delikatnie nożem co kilka centymetrów 2 tuszki makreli (po 300 g), natrzyj 3 łyżkami oliwy, solą i pieprzem.
4. Po 20 min pieczenia ziemniaków połóż na wierzchu ryby i piecz ok. 20 min, udekoruj danie gałązkami rozmarynu.

Zobacz również

Rekordowa emerytura w zachodniopomorskim - 32 tys. zł. Najniższa... 3 grosze

Rekordowa emerytura w zachodniopomorskim - 32 tys. zł. Najniższa... 3 grosze

Klęska juniorów młodszych Wisły w derbach z Cracovią

Klęska juniorów młodszych Wisły w derbach z Cracovią

Polecamy

Żona i córka wyszły z cienia Francisa Coppoli. Poznaj ich niezwykłe historie

Żona i córka wyszły z cienia Francisa Coppoli. Poznaj ich niezwykłe historie

Zamek Księcia Henryka to perła Karkonoszy. Odwiedź go, zanim pojawią się tłumy

Zamek Księcia Henryka to perła Karkonoszy. Odwiedź go, zanim pojawią się tłumy

Tarnowianie zatykali nosy z powodu smrodu. Wielkie poszukiwania źródła fetoru!

Tarnowianie zatykali nosy z powodu smrodu. Wielkie poszukiwania źródła fetoru!