Małopolski Festiwal Smaku 2014. Znamy zwycięzców tarnowskiego półfinału [ZDJĘCIA]
"Tradycyjnym specjałem" okazały się pierogi z suską sechlońską z firmy Magi z Trzciany, a "Smakołykiem z legendą" miód spadziowy z pasieki Burnat z Chojnika. Smak "Jak u mamy" oddała najlepiej kasza pęczak z grochem i skwarkami z Koła Gospodyń Wiejskich z Dębna. Twórcy lodów z fasoli ,,piękny jaś" z LGD Zakliczyn odebrali Grand Prix przyznane przez festiwalowe jury. II miejsce trafiło do firmy Magi z Trzciany, za pierogi z suską sechlońską, a III przyznano za sok jabłkowy Gospodarstwu Sadowniczemu Barbary Kubis z Tarnowa. Wyróżnienie otrzymała także Piekarnia Błajan z Tarnowa za chleb żytni razowy. Wyróżnienie specjalne od dziennikarzy powędrowało do Gospodarstwa Sadowniczego z Tarnowa za sok jabłkowy.