MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jak wejść do wody?...
fot. Polskapress

Jak zacząć morsować? Kto może morsować? Dziesięć praktycznych porad dla początkujących i zaawansowanych [9.02.2021 r.]

Jak zacząć morsować? Dziesięć praktycznych porad dla początkujących i zaawansowanych

Jak wejść do wody?

Nie wbiegajmy od razu do wody! Bardzo ważna jest rozgrzewka, czyli rozgrzanie organizmu przed kąpielą. To powala wzbogacić nasz organizm w tlen, który w ten sposób łatwiej będzie regulował temperaturę. Optymalny jest bieg, gimnastyka lub krótka jazda rowerem. Polecamy mniej więcej 20 minut wysiłku przed morsowaniem.

Nie polecamy ochlapywania i polewania się zimną wodą. Wchodzimy do akwenu wolnym, ale zdecydowanym krokiem i maszerujemy aż do wybranej głębokości (najlepiej po szyję). Zanurzanie nie powinno nam zająć więcej niż kilkanaście sekund. To ważne, bo organizm zareaguje na zimną wodę odcięciem dopływu krwi do skóry na kilka sekund.

W wodzie nie stójmy cały czas z rękoma uniesionymi nad głową. Zdrowiej jest trochę popływać lub przynajmniej poruszać kończynami w wodzie.


Na następnych zdjęciach kolejne informacje o morsowaniu. Aby przejść do galerii, przesuń zdjęcie gestem lub naciśnij strzałkę w prawo.

Zobacz również

Pierwsza Komunia Święta w parafii Najświętszego Serca Jezusowego w Skarżysku (FOTO)

NOWE
Pierwsza Komunia Święta w parafii Najświętszego Serca Jezusowego w Skarżysku (FOTO)

Przewrócił się jadąc hulajnogą elektryczną. Był kompletnie pijany

NOWE
Przewrócił się jadąc hulajnogą elektryczną. Był kompletnie pijany

Polecamy

Wyniki matur 2024. Kiedy będą i jak je sprawdzić?

Wyniki matur 2024. Kiedy będą i jak je sprawdzić?

Śmiertelny wypadek na A4 koło Brzeska. Jezdnia zablokowana!

Śmiertelny wypadek na A4 koło Brzeska. Jezdnia zablokowana!

Najsmaczniejsza kanapka z pasztetem i warzywami. Sekretem jest chrupiąca bagietka

Najsmaczniejsza kanapka z pasztetem i warzywami. Sekretem jest chrupiąca bagietka