Gulasz, leczo, risotto, a nawet kaszotto – pichcenie w jednym garnku jest coraz popularniejsze. Poszukując pomysłu na mało skomplikowany i apetyczny obiad szybko odkryjemy, że tradycja przyrządzania sycących i aromatycznych dań w jednym naczyniu ma znacznie dłuższą tradycję i sięga najdalszych zakątków świata. Jakich specjałów jednogarnkowych warto spróbować?
Do największych atutów dań jednogarnkowych z pewnością należy prosta receptura, która nie wymaga przestrzegania wielu rygorystycznych zasad w czasie gotowania. Na korzyść potraw przygotowanych w jednym garnku przemawia także ich wyrazisty i wielowymiarowy smak, który możliwy jest do osiągnięcia dzięki swobodnemu przenikaniu się kluczowych aromatów wszystkich składników.
TOP 10 dań jednogarnkowych naszych Czytelników:
- Garnek rozmaitości
- Wołowe ragout z fasolą
- Meksykański garnek
- Kociołek różności z szynką, fasolą i makaronem
- Fasolka po bretońsku
- Rozgrzewająca, gęsta zupa z soczewicy i ziemniaków
- Warzywa smażone z boczniakami
- Leczo
- Zapiekanka z ziemniakami, kurczakiem i papryką
- Ziemniaki zapiekane z jajkami
Kliknij w przycisk "zobacz galerię" i przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE.
Zobacz koniecznie!
Pizza z burratą
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
- Czy Melania Trump opuści męża po przegranym przez niego procesie?
- QUIZ 1 z 10 Najprostsze pytania, ale na nich wykładali się zawodnicy. Dasz radę?
- Meteorolodzy ostrzegają przed kolejnymi burzami. Kiedy nastąpi poprawa pogody?
- Opóźnienia pociągów, zalane ulice i SOR. Oto skutki niedzielnych burz - WIDEO