Na zaproszenie Zespołu Szkół Gastronomiczno-Ekonomicznych do Tarnowa przyjechał Mohamed Nasef, kucharz jednej z największych firm cateringowych na Podkarpaciu. Przyszli adepci sztuki kucharskiej oraz kelnerzy z klas 3 i 4 mieli okazję przygotowywać specjały kuchni arabskiej pod czujnym okiem i z pomocą gościa oraz dowiedzieć się wielu ciekawych rzeczy na przykład na temat sposobów marynowania i pieczenia mięsa czy też obchodzenia się z warzywami. - Takie bezpośrednie lekcje z osobami, które na co dzień, fachowo zajmują się przygotowywaniem posiłków, pozwalają uczniom nabrać śmiałości i poszerzyć ich horyzonty - przyznają Elżbieta Teper i Marianna Załoga, inicjatorki lekcji z mistrzami kuchni. Do tej pory gośćmi uczniów "gastronomika" byli m.in. kucharze z miejscowych restauracji - Pasaż, Sezam i Willa Krzyska - oraz kucharze z Krakowa.
Polecamy w serwisie kryminalnamalopolska.pl:**Grali w karty. W ruch poszedł scyzoryk**
Kalendarz siewu kwiatów
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?