Targ Regionalny odbywa się w Tarnowie już po raz trzeci. W jednym miejscu można zaopatrzeć się w wyroby pochodzące bezpośrednio od lokalnych producentów
Paweł Chwał
W niedzielę 28 listopada już po raz trzeci w Tarnowie odbywa się Targ Regionalny. Na zadaszonym placu przy ulicy Giełdowej można zaopatrzyć się w owoce, warzywa i różnego rodzaju przetwory i produkty żywnościowe. Powodzeniem cieszą się przede wszystkim sery, domowe wędliny i chleb, ale sporo osób zagląda również na stoiska, na których sprzedawane są miody i produkty pszczele oraz soki, syropy, czy suszone zioła i kwiaty. Wielu potraktowało niedzielny targ do tego, aby zaopatrzyć się już w oryginalne i zdrowe prezenty mikołajkowe. Atutem wydarzenia organizowanego przez Tarnowską Agencję Rozwoju Regionalnego jest to, że na targu preferowana jest sprzedaż bezpośrednia, dzięki czemu można nie tylko porozmawiać z rolnikiem, sadownikiem czy producentem żywności, ale również kupić towar taniej, bez marży, którą narzucają sklepy. Targ potrwa do godz. 15. Kolejny - "bożonarodzeniowy" planowany jest na 19 grudnia.
Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji.
Zaloguj się lub załóż konto
Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.