Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie...
fot. vesilvio/123RF

Szkodliwe substancje w twoim otoczeniu – 10 niedocenianych źródeł toksyn, z którymi stykasz się na co dzień

Produkty spalania gazu ziemnego

Gotowanie na kuchence gazowej, a zwłaszcza pieczenie jedzenia w gazowym piekarniku, jest źródłem szkodliwych związków, które są nie tylko wdychane, ale też przenikają do żywności. Przy korzystaniu z takiego sprzętu konieczna jest dobra wentylacja pomieszczenia – sprawnie działający wyciąg nad kuchenką, ew. otwieranie okna. W przypadku piekarnika na gaz warto umieszczać produkty w żaroodpornych naczyniach z przykrywką, ew. pod folią aluminiową lub zawinięte w pergamin. Najlepiej jednak wybrać kuchnię elektryczną lub gazową z płytą szklaną, ew. gazową z dobrym katalizatorem i piekarnikiem elektrycznym.

Zobacz również

Radni powiatu kolneńskiego spotkali się na ostatniej sesji. "To był wyjątkowy okres"

Radni powiatu kolneńskiego spotkali się na ostatniej sesji. "To był wyjątkowy okres"

Wraca Ekstraklasa. Ekspert nie widzi szans dla Legii na mistrzostwo Polski

NOWE
ROZMOWA
Wraca Ekstraklasa. Ekspert nie widzi szans dla Legii na mistrzostwo Polski

Polecamy

Co się dzieje z siecią Play i bankiem Santander? Awaria w tym samym czasie

Co się dzieje z siecią Play i bankiem Santander? Awaria w tym samym czasie

Oddaliśmy serialowi „Dom” najlepsze historie z naszego życia. Oto kulisy tego serialu

Oddaliśmy serialowi „Dom” najlepsze historie z naszego życia. Oto kulisy tego serialu

Trudna sytuacja Grupy Azoty. Przedłużone porozumienie z bankami

Trudna sytuacja Grupy Azoty. Przedłużone porozumienie z bankami