Ponad 13 tysięcy głosów oddaliście na najlepsze potrawy w naszym plebiscycie kulinarnym. Głosowaliście na smakowite zupy, piesi z kurczaka, pierożki i naleśniki. Ale zwycięzca może być tylko jeden: „pieczony dorsz z burakami, pesto i karmelizowaną cebulą. Tak zdecydowali Czytelnicy i szefowie kuchni Andromeda Alfa i Bistro Beta wraz z Jackiem Legendziewiczem, prezesem Jordan Group.

WYNIKI PLEBISCYTU



Danie to zagości na kartach menu restauracji Bistro Beta, zwycięzca otrzyma także voucher do restauracji Andromeda Alfa oraz lekcje gotowania z szefami kuchni.

Drugie miejsce wywalczył autor dania „grillowany dorsz na rukoli z salsą mango”. Na autora czeka voucher do Bistro Beta o wartości 250 zł oraz lekcja gotowania. Autor dania „pierś z kurczaka na tymiankowym kaszotto z cytrynową marchewką” otrzymuje voucher do Andromedy Alfa o wartości 200 zł oraz lekcję gotowania.

Miejsca 4,5,6 i 7 nagradzamy voucherami do Andromedy Alfa i Bistro Beta o wartości 200 zł każdy.
Serdecznie gratulujemy wygranym, a wszystkich zachęcamy do eksperymentowania w kuchni!

KRAKÓW NASZE MIASTO PLEBISCYT KULINARNY

WYNIKI PLEBISCYTU



LISTA PRZEPISÓW

(kliknij w zdjęcie aby poznać składniki i sposób przygotowania)

PRZEPISY TOMASZA DZIURY:


Gotowana gicz jagnięca




Kaszotto z gorgonzolą




Razowa lazania z rybami z Bałtyku




Pierogi z pieczoną marchewką




Rumiane naleśniki z serem, jarmużem i ślimakami




PRZEPISY KRZYSZTOFA URBAŃCZYKA:


Gołąbki z liści kiszonej kapusty z nadzieniem z ryby




Sałatka z pikantnych, kiszonych warzyw




Smażony filet z karpia




Krem z dyni




Pierś z kurczaka zagrodowego na pure



Czytaj także

    Komentarze (0)

    Podane dane osobowe będą przetwarzane przez Polska Press Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie. Podanie danych jest dobrowolne. Pozostałe informacje na temat celu i zakresu przetwarzania danych osobowych oraz Twoich praw znajdziesz w regulaminie. Dodając komentarz akceptujesz regulamin.

    Zaloguj się / Zarejestruj się!

    Brak komentarzy. Możesz być pierwszy!