Kochasz gotować? Chcesz by twoje danie znalazło się w menu restauracji Andromeda Alfa lub Bistro Beta? Weź udział w naszym plebiscycie!

WEŹ UDZIAŁ I ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS



Voucher do restauracji Andromeda Alfa o wartości 400 zł, lekcja gotowania z szefami kuchni oraz wkładka z autorskim daniem w menu restauracji Andromeda Alfa lub Bistro Beta - oto główna nagroda w plebiscycie kulinarnym.

Zasady są proste. Na stronie KRAKÓW NASZE MIASTO PLEBISCYT KULINARNY Tomasz Dziura, szef kuchni Andromeda Alfa oraz Krzysztof Urbańczyk, szef kuchni Bistro Beta będą publikować przepisy na swoje autorskie dania. Waszym zadaniem będzie stworzenie dań inspirowanych tymi przepisami. Najlepszy przepis wybiorą szefowie kuchni wraz z prezesem Jordan Group Jackiem Legendziewiczem.

Na pozostałe dania będą głosować czytelnicy. Za drugie miejsce czeka voucher do Bistro Beta o wartości 250 zł i lekcja gotowania. Za trzecie - voucher do Andromedy Alfa o wartości 200 zł i lekcja gotowania.
Miejsca: 4, 5, 6, 7 nagrodzimy voucherami do Andromedy Alfa i Bistro Beta o wartości 200 zł każdy.

- Zachęcam do eksperymentowania. Na pewno spodobają mi się dania, które mnie czymś zaskoczą - mówi Tomasz Dziura.

Krzysztof Urbańczyk podkreśla, że na pewno, oprócz smaku oczywiście, będzie się liczył wygląd dania.

- Jeśli ktoś będzie chciał tylko wzorować się na moich pomysłach, powinien pamiętać, aby nie przesadzić z ilością składników. Czasami mniej znaczy lepiej - dodaje.

Plebiscyt rusza 16.02.2017 r. Na wasze zgłoszenia czekamy do 1 marca



Warto eksperymentować, a my ze swojej strony gwarantujemy, że zakochacie się w tych daniach!


WEŹ UDZIAŁ I ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS



NAGRODY:
1 MIEJSCE: Voucher do restauracji Andromeda Alfa o wartości 400 zł, lekcja gotowania z szefami kuchni oraz wkładka z autorskim daniem w menu restauracji Andromeda Alfa lub Bistro Beta
2 MIEJSCE: voucher do Bistro Beta o wartości 250 zł i lekcja gotowania.
3 MIEJSCE:voucher do Andromedy Alfa o wartości 200 zł i lekcja gotowania

Stwórz swoje dania inspirowane tymi przepisami!

LISTA PRZEPISÓW

(kliknij w zdjęcie aby poznać składniki i sposób przygotowania)

PRZEPISY TOMASZA DZIURY:


Gotowana gicz jagnięca




Kaszotto z gorgonzolą




Razowa lazania z rybami z Bałtyku




Pierogi z pieczoną marchewką




Rumiane naleśniki z serem, jarmużem i ślimakami




PRZEPISY KRZYSZTOFA URBAŃCZYKA:


Gołąbki z liści kiszonej kapusty z nadzieniem z ryby




Sałatka z pikantnych, kiszonych warzyw




Smażony filet z karpia




Krem z dyni




Pierś z kurczaka zagrodowego na pure




WEŹ UDZIAŁ I ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS

Czytaj także

    Komentarze (0)

    Podane dane osobowe będą przetwarzane przez Polska Press Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie. Podanie danych jest dobrowolne. Pozostałe informacje na temat celu i zakresu przetwarzania danych osobowych oraz Twoich praw znajdziesz w regulaminie. Dodając komentarz akceptujesz regulamin.

    Zaloguj się / Zarejestruj się!

    Brak komentarzy. Możesz być pierwszy!